Български Русский English
Mercedes új moduláris platformmal elektromos járművekhez
Monday, 10 April 2023 17:40

A Mercedes-Benz új moduláris platformot hozott létre következő EV-modelljeihez, amelyet a múlt héten mutattak be a márka németországi stuttgarti központjában tartott műszaki műhely keretében. Számos háromágú csillagmodellben használják majd, ezek közül az elsőt az őszi Párizsi Autószalonon láthatjuk majd. Ennek a koncepciónak a szériaváltozata 2019-ben várható a piacon.

A platform, amelyet a Mercedes (http://www.mercedesman.ru/hu) "többmodell járműarchitektúrának" nevez, a jelenlegi vezető elektromos járműgyártó Tesla Motors struktúrájához hasonló szerkezetet használ. A lemerült akkumulátor az utastér padlójában kapott helyet, hogy csökkentse a súlypontot, a villanymotor pedig az egyik vagy mindkét tengelyen helyezkedhet el, biztosítva az összkerékhajtást. Ez a kialakítás lehetővé teszi a különböző típusú kupék kifejlesztését, amelyek közül – különösen a Mercedesnél – kezdetben legalább négy – két szedán és két SUV – várható.

A GLC méretű SUV-nak eredetileg először a fehér világot kellett volna látnia, de mára már világos, hogy egy sportlimuzin lesz, valószínűleg a CLS modell következő generációjához köthető. Remélhetjük, hogy sok közös vonása lesz a tavalyi Frankfurti Autószalonon bemutatott, intelligens aerodinamikus autó hihetetlen koncepciójával. A Mercedes vezető tisztségviselője szerint a márka következő generációs elektromos járművei teljesítményben megegyeznek a Mercedes-AMG modellekkel.

A Teslához hasonlóan a Mercedes is saját akkumulátorgyártást tervez a Daimler Deutsche Accumotive részlegével együttműködve, amely egyes európai piacokon már kínál energiatároló akkumulátorokat lakossági fogyasztók számára.

A Mercedes a lítium-ion akkumulátor technológiára támaszkodik, és azt állítja, hogy a fogyasztók akár 500 km-t is megtehetnek egyetlen akkumulátortöltéssel. Feltárják az akkumulátortechnológiák fejlesztésének lehetőségeit a "poszt-lítium-ion rendszerek" irányába, például a lítium-kén alapú, a németek szerint a legígéretesebb rendszereket. Szerintük kétszer annyi energiakoncentrációt tudnak biztosítani kétszeres költséggel.

A közeljövőben a Mercedes egy 150 kW-os és nagyobb teljesítményű kombinált nagyfeszültségű egyenáramú töltőrendszer alkalmazását tervezi. A Mercedes már nagy tapasztalattal rendelkezik az elektromos járművek terén, és több éve kínálja azokat réstermékként több piacon. Ezek a Smart ForTwo, B-Class és SLS AMG modellek elektromos változatai. Az új elektromos járművek bevezetésével a Mercedes F első ízben törekszik a mainstream értékesítésre.

 

Advertisement