Български Русский English
Mercedes új moduláris platformmal elektromos járművekhez
Monday, 10 April 2023 17:40

A Mercedes-Benz új moduláris platformot hozott létre következő EV-modelljeihez, amelyet a múlt héten mutattak be a márka németországi stuttgarti központjában tartott műszaki műhely keretében. Számos háromágú csillagmodellben használják majd, ezek közül az elsőt az őszi Párizsi Autószalonon láthatjuk majd. Ennek a koncepciónak a szériaváltozata 2019-ben várható a piacon.

A platform, amelyet a Mercedes (http://www.mercedesman.ru/hu) "többmodell járműarchitektúrának" nevez, a jelenlegi vezető elektromos járműgyártó Tesla Motors struktúrájához hasonló szerkezetet használ. A lemerült akkumulátor az utastér padlójában kapott helyet, hogy csökkentse a súlypontot, a villanymotor pedig az egyik vagy mindkét tengelyen helyezkedhet el, biztosítva az összkerékhajtást. Ez a kialakítás lehetővé teszi a különböző típusú kupék kifejlesztését, amelyek közül – különösen a Mercedesnél – kezdetben legalább négy – két szedán és két SUV – várható.

A GLC méretű SUV-nak eredetileg először a fehér világot kellett volna látnia, de mára már világos, hogy egy sportlimuzin lesz, valószínűleg a CLS modell következő generációjához köthető. Remélhetjük, hogy sok közös vonása lesz a tavalyi Frankfurti Autószalonon bemutatott, intelligens aerodinamikus autó hihetetlen koncepciójával. A Mercedes vezető tisztségviselője szerint a márka következő generációs elektromos járművei teljesítményben megegyeznek a Mercedes-AMG modellekkel.

A Teslához hasonlóan a Mercedes is saját akkumulátorgyártást tervez a Daimler Deutsche Accumotive részlegével együttműködve, amely egyes európai piacokon már kínál energiatároló akkumulátorokat lakossági fogyasztók számára.

A Mercedes a lítium-ion akkumulátor technológiára támaszkodik, és azt állítja, hogy a fogyasztók akár 500 km-t is megtehetnek egyetlen akkumulátortöltéssel. Feltárják az akkumulátortechnológiák fejlesztésének lehetőségeit a "poszt-lítium-ion rendszerek" irányába, például a lítium-kén alapú, a németek szerint a legígéretesebb rendszereket. Szerintük kétszer annyi energiakoncentrációt tudnak biztosítani kétszeres költséggel.

A közeljövőben a Mercedes egy 150 kW-os és nagyobb teljesítményű kombinált nagyfeszültségű egyenáramú töltőrendszer alkalmazását tervezi. A Mercedes már nagy tapasztalattal rendelkezik az elektromos járművek terén, és több éve kínálja azokat réstermékként több piacon. Ezek a Smart ForTwo, B-Class és SLS AMG modellek elektromos változatai. Az új elektromos járművek bevezetésével a Mercedes F első ízben törekszik a mainstream értékesítésre.

Fancy plate: Can you guess what these delights are made of?

article thumbnail

Rustam Tangirov, one of Russia’s most renowned chefs and winner of numerous culinary competitions, nevertheless considers cooking to be a very complex process. For example, when you have been conjuring culinary magic for so many years, the dish’s decoration is just as important as the recipe. Bo [ ... ]


Over 10,000 people to ensure security in Moscow on June 12

article thumbnail

More than 10,000 people will be involved in efforts to ensure law and order during the celebrations to mark Russia Day in Moscow, the Russian Interior Ministry reported on Friday."More than 10,000 people are expected to be involved in efforts to ensure law and order and citizens’ security on J [ ... ]


Russia cuts oil production by 185,000 barrels per day

article thumbnail

Russia has cut oil production by 185,000 barrels per day, as of today, under the agreement with OPEC, Energy Minister Alexander Novak told reporters on March 25. "Now by 185,000," he said, answering a reporter’s question.Earlier, Russia was reported to have cut oil production by 160,000 barrels pe [ ... ]


 

Advertisement